GEHEEL PAND VAN 297 M2 BESTAANDE UIT EEN DUBBEL BENEDENHUIS (127 M2) MET KELDER EN TUIN, EEN AFZONDERLIJK APPARTEMENT (60 M2) MET BALKON OP DE TWEEDE VERDIEPING EN EEN VERHUURDE BOVENWONING (110 M2) MET DAKTERRAS OP EEN TOPLOCATIE IN OUD-ZUID

Unieke kans om een geheel pand te kopen met vele mogelijkheden zoals splitsen, samenvoegen, onderkelderen en/of uitbouwen.

Het pand, dat in 1914 gebouwd is op eigen grond, bestaat uit maar liefst 5 woonlagen. De kelder van het benedenhuis zou uitgediept kunnen worden om daar een volwaardig souterrain van te maken.

Naast dit prachtige herenhuis ligt het welbekende Fontaine Hofje dat in 1753 bij testament is gesticht door Petronella Calkoen. Mede dankzij de laagbouw van dit hofje, heeft de tuin van Valeriusstraat 200 een goede zonligging.

INDELING BENEDENHUIS:
Entree met voorportaal, hal met daar ook de toegangsdeur naar de kelder. In de kelder bevindt zich de cv-ketel met 80 liter boiler. In de hal bevindt zich tevens een toilet met fonteintje. 
De woonkamer met en-suite verdeling is voorzien van een prachtige, donkere Jatoba houten vloer, deze vloer ligt overigens door de gehele begane grond. De semi-open keuken ligt aan de achterzijde van de woning en is voorzien van losse apparatuur zoals een 6-pits gasfornuis (Smeg), een dubbele koelkast (Atag) en een vaatwasser (Bosch). De openslaande deuren aan de achterzijde van de woonkamer leiden naar de tuin, gelegen op het noordwesten. In de voorkamer bevindt zich een goed werkende open haard met marmeren schouw.

Vanuit de hal komt men via de vaste trap op de eerste verdieping, waar zich 4 ruime slaapkamers, een separaat toilet met fontein en een ruime badkamer bevinden. De grote slaapkamer achter heeft tevens openslaande deuren naar het (Franse) balkon, evenals één van de slaapkamers aan de voorzijde, welke een volwaardig balkon heeft. De badkamer is uitgerust met een ligbad, hoekdouche, dubbele wastafel, design radiator en vloerverwarming. Voorts kan men in een separate kast de wasmachine en droger plaatsen.

INDELING TWEEDE VERDIEPING:
Via de separate voordeur en trappenhuis komt men op de tweede verdieping. Daar bevindt zich de toegangsdeur naar het appartement, waarna men via het halletje, met separaat toilet en fontein, in de ruime woonkamer komt. 
Aan de voorzijde van de woonkamer geven openslaande deuren toegang naar het balkon, gelegen op het zuidoosten. Aan de achterzijde van het appartement vindt men een ruime slaapkamer met openslaande deuren naar het Franse balkon met uitzicht op de tuin. Naast de slaapkamer ligt de dichte keuken, voorzien van gasfornuis met oven, inbouwkoelkast en vaatwasser. Tevens hangt hier de cv-combiketel (Intergas). Het aanrechtblad is een op maat gemaakt, Granito gestort blad en bevat veel werkruimte.

Tussen de woonkamer en de slaapkamer bevindt zich de ruime badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel, design radiator, wasmachineaansluiting én vloerverwarming. 
De kleine slaapkamer aan de voorzijde is voorzien van een fontein en meterkast.

Het gehele appartement is voorzien van dubbel glas, een mooie laminaatvloer met goede isolatievloer en glad gestuukte wanden.

De verhuurde derde verdieping is vanuit het trappenhuis te bereiken en beschikt over een grote woonkamer, één slaapkamer aan de voorzijde en een dichte keuken aan de achterzijde. Via een vaste trap komt men op de vierde verdieping met daar twee slaapkamers, een eenvoudige badkamer en het dakterras waar men de gehele dag zon heeft.

Deze woning is thans verhuurd voor onbepaalde tijd, de gegevens van deze huur en het huurcontract zijn op aanvraag beschikbaar.

LIGGING & BEREIKBAARHEID
De woning is gelegen in het zeer gewilde stadsdeel (Oud-)Zuid, tussen de Hendrik Jacobszstraat en het Valeriusplein en nabij de ‘Cornelis Schuyt’. Dit stukje Valeriusstraat kenmerkt zich als gemoedelijk, kindvriendelijk en biedt een haast dorps gevoel. Het prachtige Vondelpark is op loopafstand evenals de winkels voor de dagelijkse boodschappen aan de Amstelveenseweg. Exclusief winkelen kunt u op de nabijgelegen Cornelis Schuytstraat of de iets verder gelegen P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. De buurt zelf is rijkelijk omgeven van terrassen, lunch cafés en restaurants. Alle voorzieningen zoals goed aangeschreven scholen en openbaar vervoer (diverse tramlijnen en busverbindingen) bevinden zich op loopafstand van de woning. 

PARKEREN
Op de openbare weg geldt betaald parkeren (van 09.00 tot 00.00 uur) m.u.v. zondag en parkeren middels een vergunningensysteem. Volgens informatie van de website van gemeente Amsterdam is er geen wachtlijst (wachtlijstgegevens per juni 2018, vergunningsgebied Zuid - 8) en kan er één vergunning worden aangevraagd (€ 150,- per 6 maanden).

BIJZONDERHEDEN
- Riant herenhuis met diverse mogelijkheden;
- Gebouwd in 1914 op eigen grond;
- Thans drie wooneenheden waarvan derde verdieping verhuurd;
- Vijf woonlagen, excl. kelder;
- Tuin, 2 balkons, 3 Franse balkons en 1 dakterras;
- Tal van authentieke kenmerken in het benedenhuis;
- Op top locatie in Amsterdam Oud Zuid;
- Oplevering in overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces.

Afspraak maken voor een bezichtiging


Valeriusstraat 200
1075GJ Amsterdam  
  • 297 m2  |  
  • 9 slaapkamers  |  
€ 2.000.000,-- k.k.
Disclaimer | Privacy Verklaring    ©2016 CSV makelaars