BIJZONDER FRAAI EN UNIEK GELEGEN SFEERVOL DRIELAAGS  BENEDENHUIS VAN 263 M2 (BVO 288 M2) IN DE WIJK WILLEMSPARK VAN OUD ZUID, MET VRIJ UITZICHT OP EEN VAN DE TWEE GROTE VIJVERS VAN HET WILLEMSPARK/VONDELPARK, EEN ZONNIGE TUIN, INRIT EN EIGEN PARKEERPLAATS

Dit heerlijke benedenhuis is verdeeld over de bel-etage, de 1e verdieping en het souterrain. Het pand is gebouwd in 1911, geheel gerenoveerd, geïsoleerd en voorzien van nieuwe installaties in 2007 en is gelegen op eigen grond.

De unieke locatie en de moderne uitgevoerde renovatie tezamen met de maatvoering,  de materiaalkeuzen en de prachtige originele details, maken deze woning tot een meer dan bijzondere woonplek. Noemenswaardig is de zonnige voorzijde, het vrije uitzicht op de Sophialaanvijver aan de achterzijde, de hoge plafonds en raampartijen op de bovenste twee lagen, de tuin op het noordwesten met een eigen parkeerplek en de twee (deels)houten veranda’s met avondzon. De woning is grotendeels voorzien van dubbel glas.

De vereniging van eigenaren telt 2 leden, Koninginneweg 186-H en Koninginneweg 186-II. De premie opstalverzekering en eventuele onderhoudskosten voor de VvE worden volgens breukdelen verrekend. Thans wordt gewerkt aan een meerjarenonderhoudsplan welke in concept is opgesteld. Intern is de woning circa 2 jaar geleden geschilderd.

Het pand reikt van de Koninginneweg tot aan de Sophialaan en heeft derhalve twee adressen en twee entrees.

INDELING
De entree aan de Koninginneweg komt uit in het tochtportaal met een prachtige glazen tussendeur die toegang geeft tot de ruime hal welke is voorzien van een originele marmeren vloer. Van hieruit bereikt men alle drie de lagen van de woning. Voorts beschikt de hal over een separaat toilet en een bergkast.

De bel-etage bestaat uit een riante woonkeuken (met ochtendzon) aan de voorzijde en een ruime living aan de achterzijde met aangrenzende veranda (met avondzon). Beide ruimtes zijn bereikbaar vanuit de hal en zijn voorzien van een mooie originele schouw.

De moderne woonkeuken (merk Eggersmann, cappuccino fijn structuur lak) is uitgevoerd met greep loze kasten en lades en een stenen aanrechtblad en is geheel voorzien van alle gewenste inbouwapparatuur van Siemens en een Dornbracht kraan. De bovenkasten zijn uitgevoerd met mat glas. Deze woonkeuken biedt plaats voor een grote eettafel en beschikt over zeer hoge raampartijen.

De ruime living heeft een werkende (gas)openhaard (Jos Harms) met boven de schouw een 18e -eeuws stucwerk van Gagini. De living heeft openslaande deuren naar een (inpandige) open en deels houten veranda met vrij uitzicht over de tuin en de Sophialaanvijver, behorende bij het Willemspark/Vondelpark. De veranda is voorzien van een 19e -eeuwse tegelvloer en terrasverwarmers.

Te midden van de living en de woonkeuken is een modern en-suiteblok geplaatst naar een ontwerp van Piet Boon met aan weerszijden open kasten. Aan de keukenzijde is daarin de inbouwapparatuur verwerkt.

Geheel aan de achterzijde, naast de veranda is nog een werkkamer gelegen voorzien van een op maat gemaakte inbouw boekenkast en tevens met toegang tot de veranda.

De hal is voorzien van een marmeren vloer, de living en woonkeuken van Amerikaans eikenhouten vloer in visgraat
gelegd. De werkkamer is voorzien van vloerbedekking (Object-Carpet).

Via de beklede trap is de eerste verdieping te bereiken.

De overloop op de 1e verdieping biedt toegang tot 4 kamers en een badkamer plus een aparte wasruimte met de benodigde aansluitingen voor wasmachine/droger en een spoelbak (voorheen de toiletruimte).

De master bedroom is aan de rustige achterzijde gelegen en staat in verbinding met de semi open badkamer welke tevens vanuit de hal te bereiken is. De slaapkamer is heerlijk licht en heeft openslaande deuren naar de veranda aan de achterzijde en een originele schouw. Boven de openslaande deuren zijn originele glas in loodramen aanwezig.

De badkamer is strak uitgevoerd en beschikt over een ligbad, een bijzonder breed natuurstenen wasmeubel grote spiegel, een separate ruime douche en een toilet. Met materialen van o.a. Mosa, Villeroy & Boch, Duravit, Hans Grohe, Dornbracht.

De grote zonnige kamer aan de voorzijde beschikt over een schouw met (gas)haard
(Jos Harms) en openslaande deuren naar het balkon aan de voorzijde. Ernaast bevindt zich een goede kinderkamer.

De vierde kamer (achterzijde), thans in gebruik als garderobekamer, is voorzien van een op maat gemaakte kastenwand. In een aparte inbouwkast op deze kamer is de CV ketel geplaatst (combiketel merk Daalderop combifort 32/80 uit 2006).

De gang is voorzien van vloerbedekking (Object Carpet), de vloeren van de vier kamers en de badkamer van Amerikaans eiken planken in visgraat gelegd. De waskamer is betegeld op een betonnen vloer.

Het souterrain is zowel vanuit de centrale hal te bereiken via een beklede trap die uitkomt in de gang van het souterrain, als vanuit de aparte entree aan de Sophialaan.

In het souterrain zijn een vestibule, twee kamers, een badkamer, bergkasten en een kelder met hydrofoor (Grundfos) aanwezig.

De kamer aan de voorzijde heeft een klein keukenblok, een inbouwkoelkast plus garderobekasten. De kamer heeft kleine ramen richting de straat.

Aan de achterzijde ligt een ruime slaapkamer met een tweetal ramen en zicht op de tuin.

In de gang van het souterrain is een compacte badkamer gerealiseerd bestaande uit een toilet, wastafel en douche.

De slaapkamer is voorzien van vloerbedekking. De overige vertrekken zijn voorzien van een antraciet kleurige tegelvloer.

Deze woonlaag zou perfect kunnen dienen voor een au-pair.

Het moge duidelijk zijn dat dit een meer dan fraai benedenhuis betreft met alle ruimte om heerlijk rustig en ruim te wonen in het midden van de stad.

LIGGING & BEREIKBAARHEID
De woning is gelegen in de wijk Willemspark van Amsterdam Zuid om de hoek van het Emmaplan en het Valeriusplein en grenzend aan een van de vijvers van het Willempark/Vondelpark. Er zijn vele winkels en restaurants in de omgeving waaronder in de Koninginneweg, de Hendrik Jacobszstraat, Cornelis Schuytstraat, Jacob Obrechtstraat, Van Baerlestraat, P.C. Hooftstraat, de Amstelveenseweg en de Zeilstraat. Alle overige voorzieningen zoals scholen, kinderdagverblijven en openbaar vervoer bevinden zich op loopafstand van de woning en is er een goed ontsluiting naar Ringweg A-10.

PARKEREN
De woning beschikt over een eigen parkeerplek. Op de openbare weg geldt betaald parkeren (van 09.00 tot 24.00 uur) m.u.v. zondag en parkeren middels een vergunning systeem. Volgens informatie van de website van de gemeente Amsterdam is er geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning (gegevens per 7 november 2018, vergunningsgebied Zuid-8).

BIJZONDERHEDEN
- Drielaags benedenhuis van 263 m2
- Woning beschikt over een eigen parkeerplaats
- Voorzien van tuin, 2 veranda’s en 1 balkon
- Twee volwaardige woonlagen
- Een geheel ingericht souterrain
- Gelegen op eigen grond
- Geen servicekosten, kosten naar rato
- Geheel gerenoveerd in 2007, inc. Installaties.
- Vloeren, muren en plafonds in 2016 behandeld
- Voorzien van SKG3 hang- en sluitwerk (Formani)
- Voorzien van Aiphone video intercom
- Voorzien van alarm + aansluiting meldkamer
- Grotendeels voorzien van dubbel glas
- Gevels grotendeels geïsoleerd
- Geïsoleerde en vernieuwde vloeren
- Tal van prachtige details door gehele woning
- Nabij faciliteiten en openbaar vervoer
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-) makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.  Van toepassing zijn de MVA voorwaarden.

Afspraak maken voor een bezichtiging


Sophialaan 27-huis
1075BL Amsterdam  
  • 263 m2  |  
  • 5 slaapkamers  |  
€ 1.975.000,-- k.k.
Disclaimer | Privacy Verklaring    ©2016 CSV makelaars