BIJZONDER CHARMANT EN RUIM DUBBEL BENEDENHUIS VAN 163 M2 (BVO 182 M2) MET EEN GOED AFGEWERKTE KELDER, EEN AANGENAAM & ZONNIG TERRAS/TUIN VAN CA. 35 M2, 4 SLAAPKAMERS EN HOGE PLAFONDS, GELEGEN IN OUD-ZUID NABIJ DE GEZELLIGE CORNELIS SCHUYTSTRAAT

Deze gezinswoning is gesitueerd op de begane grond en eerste verdieping van een pand gebouwd in 1906 op eigen grond. Dit benedenhuis beschikt naast de twee volwaardige verdiepingen tevens over een ruime kelder bestaande uit een goede bergruimte en een grote kamer.

Dit benedenhuis is ruimschoots voorzien van prachtige originele details zoals de ornamenten, hoge plafonds, de en-suite deuren, de tal van aanwezige schouwen en paneeldeuren. Tevens beschikt de woning over een moderne en ruime keuken en badkamer. De begane grond en eerste verdieping zijn geheel voorzien van dubbel glas.

De VvE genaamd “Vereniging van Eigenaren Valeriusstraat 21” heeft 2 leden en de servicekosten voor dit appartementsrecht bedragen € 170,46 per maand. In 2018 is het dak gerenoveerd en er is door de leden een meerjarenonderhoudsplan opgesteld.

INDELING
Entree met marmeren tochtportaal vanwaar de glazen deur toegang biedt tot de ruime hal voorzien van het eerste toilet, een bergkast, de trap naar de slaapverdieping en kelder alsmede toegang tot alle ruimtes op deze woonlaag.

De sfeervolle woonverdieping bestaat uit hoge kamers en-suite waarbij de voorzijde de living beslaat en de achterzijde een ruime eetkamer met aansluitend de open keuken. Beide ruimten beschikken over een charmante schouw met in de living een bruikbare open haard. De kamers zijn separaat toegankelijk vanuit de hal en zijn van elkaar te scheiden via de originele schuifdeuren. Aan beide zijden van de deuren zijn twee charmante kasten te vinden en beschikt de achterzijde over een schuifpui naar terras & tuin gelegen op het zuiden. Noemenswaardig zijn de zeer hoge boogramen aan de voorzijde voorzien van voorzetramen.

De riante en luxe woonkeuken aan de achterzijde is uitgevoerd met hoogglans witte kasten en lades en een modern, breed natuurstenen aanrechtblad. Voorts is de keuken voorzien van goede inbouwapparatuur van het merk ‘Siemens’ met in het bijzonder vermeld de stoomoven en quooker. Aan de rechterzijde is een speelse nis gesitueerd en is hier tevens een separate toegang tot voornoemd terras. Zowel het terras als de tuin zijn uitgevoerd met composiet terrasdelen en er is een buitenhaard aanwezig.

Vanuit de hal leidt de gestoffeerde trap naar de slaapverdieping. Vanaf de overloop zijn alle ruimten toegankelijk en bevinden zich aan weerszijde van het pand twee goede slaapkamers. Voorts beschikt deze woonlaag over een riante badkamer en een separaat toilet.

Zowel de voor- als achterzijde beschikken over een master bedroom welke beide zijn voorzien van een prachtige erker. In de kamer aan de achterzijde is de erker thans in gebruik als werkplek. Tevens beschikt de kamer aan de achterzijde over een schouw en een goede afsluitbare walk in closet. De overige twee slaapkamers zijn beide goed van formaat.

De badkamer is in het midden van de verdieping gelegen en is uitgevoerd met een antraciet vloertegel en een witte wand. De badkamer is voorzien van een ligbad, een ruime separate douche en een brede wastafel met twee kranen en een bijbehorend meubel. Daarbij is de badkamer nog voorzien van vloerverwarming, inbouwverlichting en een ruime kast met de wasmachine- en drogeraansluiting.

De begane grond is geheel voorzien van een houten vloer, de eerste verdieping van donkere vloerbedekking.

De kelder tenslotte heeft een stahoogte van 1.99m en bestaat thans uit twee ruimten; een bergruimte en een ruime kamer, thans in gebruik als speelkamer. Beide ruimten zijn voorzien van vensters aan de tuinzijde. De c.v. opstelling is geplaatst boven de entree naar de kelder en is er in de kelder tevens een wasmachineaansluiting aanwezig.

Kortom; een fantastische woning op een evenzo fantastische plek.

LIGGING & BEREIKBAARHEID
De woning is gelegen in het zeer gewilde stadsdeel (Oud-)Zuid en nagenoeg op de hoek met de befaamde Cornelis Schuytstraat. Tevens zijn de Jacob Obrechtstraat en het Jacob Obrechtplein nabij gelegen met op zaterdag de bekende ZuiderMRKT. Het Vondelpark bevindt zich op slechts enkele minuten lopen evenals het Concertgebouw, het Rijksmuseum en het Museumplein. Alle voorzieningen zoals goed aangeschreven scholen en openbaar vervoer (diverse tramlijnen en busverbindingen) bevinden zich op loopafstand van de woning en zijn er tal van terrassen en restaurants nabij gelegen, evenals het  exclusieve winkelaanbod aan de Van Baerlestraat en P.C. Hooftstraat.

PARKEREN
Op de openbare weg geldt betaald parkeren (van 09.00 tot 00.00 uur) m.u.v. zondag en parkeren middels een vergunning systeem. Volgens informatie van de website van gemeente Amsterdam is er geen wachtlijst voor een parkeervergunning (wachtlijst-gegevens per 20 november 2018, vergunningsgebied Zuid 8).

BIJZONDERHEDEN
- Charmant dubbel benedenhuis van 163 m2 met een goed afgewerkte kelder
- De woning is voorzien van tal van prachtige originele details
- Begane grond voorzien van zeer hoge plafonds en een fraaie houten vloer
- Zonnig terras met tuin op het zuiden voorzien van buitenhaard
- Slaapverdieping voorzien van vier goede slaapkamers en vloerbedekking
- Luxe en moderne keuken en badkamer
- Kleine VvE, servicekosten ad. € 170,46 per maand
- Pand gelegen op eigen grond
- Rustig gelegen, om de hoek van de “Cornelis Schuyt”
- Oplevering in overleg, kan spoedig

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de MVA voorwaarden.

Afspraak maken voor een bezichtiging


Valeriusstraat 21-huis
1071NC Amsterdam  
  • 163 m2  |  
  • 4 slaapkamers  |  
€ 1.395.000,-- k.k.
Disclaimer | Privacy Verklaring    ©2016 CSV makelaars