RIANT MONUMENTAAL HERENHUIS VAN 303 M2 (BVO 406 M2) BESTAANDE UIT 3 WOONLAGEN MET 5 SLAAPKAMERS, 2 BADKAMERS, 2 BALKONS, EEN KELDER EN EEN VOOR- EN ACHTERTUIN, GELEGEN IN EEN RUSTIGE, GROENE STRAAT IN HET GELIEFDE AMSTERDAM OUD-ZUID.


Deze woningen, kenmerkend door de Amsterdamse schoolstijl met haar “laddervensters” en de zwart-wit geblokte tegeltjes, worden in de volksmond ook wel “dambordhuizen” genoemd. 
Dit royale familiehuis heeft een breedte van 8.63 m., beschikt over vijf slaapkamers, twee badkamers, twee balkons en een kelder. Het huis is naar een ontwerp van architect F.A. Warners.

De woning is gelegen op erfpachtgrond van de Gemeente Amsterdam. Het huidige tijdvak is ingegaan op 1 september 1993 en loopt t/m 31 augustus 2043. De canon bedraagt € 2.591,99 per jaar en de Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 1915 zijn van toepassing.

INDELING
Via de voortuin komt men middels de voordeur in het statige voorportaal met marmeren lambrisering in de statige hal wal zich het klassieke trappenhuis zich als hart van de woning bevindt. Aan de voorzijde bevindt zich de ruime bijkeuken en van daaruit heeft men toegang naar de kelder van 53 m2, ideaal te gebruiken als wijnkelder, stokruimte en berging. 
Vanuit de centrale hal heeft men toegang tot de garderobe en het toilet waarbij men daarna in de prachtige, door Jan de Bouvrie ontworpen, witte woonkeuken komt, gelegen in een gezellige erker. De keuken is voorzien van een kook- + spoeleiland met 5-pits gasfornuis (incl. wokbrander), een gezellige bar en veel lades. De kastenwand is voorzien van allerlei inbouwapparatuur zoals een oven met grill-la, een koffiemachine, magnetron en koelkast (alles van Siemens).

Vanuit de keuken komt men middels klassieke en-suite deuren in de 13 meter lange woon-/eetkamer. De voorkamer is voorzien van een open haard, de achterkamer heeft openslaande deuren naar de ruime tuin met terras en vlonderdelen in de tuin. De parketvloer in de gehele woonkamer is in mozaïekstijl gelegd.

Vanuit de hal komt men middels de beklede trap op de eerste verdieping. Hier bevinden zich drie ruime slaapkamers, allen voorzien van een visgraat vloer, waarbij de twee slaapkamers aan de voorzijde openslaande deuren naar het balkon, met pergola, hebben en eventueel als werkkamer kunnen worden gebruikt dankzij de glazen tussendeur. De Master Bedroom ligt aan de achterzijde, heeft een walk-in closet welke afgesloten wordt middels een melkglazen schuifdeur en mooie, witte shutters voor de ramen. Aan deze slaapkamer grenst tevens de ruime badkamer, voorzien van openslaande deuren (met shutters) naar het balkon, op maat gemaakte dubbele wastafels met daarachter een grote inloopdouche, een toilet met bidet en houten inbouwkasten aan de zijwand. 

Via dezelfde ruime trap komt men op de overloop van de tweede verdieping. Hier bevinden zich drie zeer royale slaapkamers met inbouwkasten, een separaat toilet en een grote 
was-/strijkkamer met veel kastruimte en uiteraard aansluitingen voor de wasmachine en de droger. Vanuit deze waskamer betreedt men de tweede badkamer, uitgevoerd in een grijs-witte kleurstelling en voorzien van een groot ligbad, dubbele wastafels en een ruime inloopdouche met witte mozaïektegeltjes.

LIGGING & BEREIKBAARHEID
De Hacquartstraat is een van de mooiste straten van Oud Zuid, kenmerkend zijn de wit met zwart betegelde panden van de architect Warners, en de velen, voor Amsterdam unieke, voortuinen. Het is gelegen tussen Cornelis Schuytstraat en de Banstraat, nabij Hilton, Christies, Vondelpark en de P.C. Hooftstraat. Het woonhuis is uitstekend te bereiken zowel met het openbaar vervoer als met eigen vervoer.

PARKEREN
Op de openbare weg geldt betaald parkeren (van 09.00 tot 00.00 uur) m.u.v. zondag en parkeren middels een vergunning systeem. Volgens informatie van de website van gemeente Amsterdam is er geen wachtlijst voor een parkeervergunning (wachtlijstgegevens per mei 2019, vergunningsgebied Zuid 8 – Gebied 1). Een vergunning kost € 150,- per 6 maanden.

BIJZONDERHEDEN
- Riant familiehuis van 303 m2;
- Rijksmonument uit 1923;
- Gelegen op erfpachtgrond (canon € 2.291,99 p.j.)
- Gevelbreedte van bijna 9 meter;
- Imposant en klassiek trappenhuis voorzien van daklicht;
- Visgraat parketvloer op gehele begane grond en eerste verdieping;
- Open haard (werkend) in voorkamer;
- 6 slaapkamers, 2 balkons en 2 badkamers;
- Voortuin van 26 m2 en een royale achtertuin van ca. 60 m2;
- Oplevering in overleg.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.  Van toepassing zijn de MVA voorwaarden.

NEN-CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

Afspraak maken voor een bezichtiging


Hacquartstraat 16
1071 SH Amsterdam  
  • 303 m2  |  
  • 6 slaapkamers  |  
€ 2.975.000,-- k.k.
Disclaimer | Privacy Verklaring    ©2016 CSV makelaars